JK Giričić

Jedriličarski klub

O Klubu

JK Giričić

Jedriličarski klub Giričić djeluje unutar društva PSD Giričić u sklopu kojeg  djeluje dva kluba i to Ribolovni i Ronilački klub Giričić.
JK Giričić je osnovan u siječnju 2013. godine. Već 19. veljače 2013. godine smo postali članovi u Hrvatskom jedriličarskom savezu kao punopravni član.
Klub trenutno ima 134 aktivna člana od kojih 47 članova  ima jedrilicu u privatnom vlasništvu, i s kojima nastupaju na raznim regatama u Hrvatskoj i inozemstvu.

JK-Giricic

Aktivnosti

Tijekom godine organiziramo i dvije regate, dobrotvorne aktivnosti i odnedavno Školu jedrenja.

KLUPSKA REGATA – Giričić – Stomorska
KAŠTELANSKA REGATA – Trokut i štap u akvatoriju Kaštelanskog zaljeva
ŠKOLA JEDRENJA – Za najmlađe uzrasta od 8 do 14 godina u klasi Optimist

KLUPSKA REGATA

Na Klupskoj regati učestvuju samo članovi kluba na ruti Kaštel Gomilica – Giričić – Stomorska – otok Šolta. Regata prepuna sportskog duha i dugogodišnjeg rivalstva između članova kluba.

U Stomorskoj uz ranu večeru, ugodno druženje, prepričavanje detalja s regate i dodjelu pehara za tri prvoplasirane posade u svakoj kategoriji, te nagrada, kamena statua jedrilice za najbrži brod. 

KAŠTELANSKA REGATA

Jako atraktivna regata sa izvrsnim popratnim aktivnostima. Glavni sponzor regate je GRAD KAŠTELA. Pravo prijave imaju svi jeriličari iz Hrvatske i inozemstva koji udovoljavaju uvjetima prijave na regatu. Jedri se u klasi OPEN, na regatnom polju je u akvatoriju Kaštelanskog zaljeva u profilu Trokut i Štap.

Osim po dobrom jedrenju, regata je poznata po dobroj zabavi i još boljoj pečenoj janjetini. Zabava traje do kasno u noć uz živu muziku i dodjelu pehara.

ŠKOLA JEDRENJA

Klub od ove godine vrši upis najmlađih članova u školu jedrenja.  U tijeku je nabava jedrilica klase Optimist.